Mlada i nadarena Sanja koja vodi gastro blog Domaćica poigrala se s našim proizvodima i osmislila ovaj ukusan i maštovit recept, koji će svatko moći lako pripremiti u svojoj kuhinji.
Pogačice s kajmakom
Jednostavne, mekane pogačice od kajmaka, koji se nakon dugo vremena može kupiti u većini prehrambenih trgovina.
SASTOJCI
- 600 g mekog brašna (možete i drugo brašno koristiti)
- 1 vrećica (7 g) suhog kvasca ili praška za pecivo
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 150 g kajmaka
- 150 g Zvijezda margarina
- 3 dcl mlakog mlijeka
- 1 jaje
- posip po želji: sezam, mak, ružmarin, vlasac, sol, kim…
PRIPREMA
- Margarin i mlijeko stavite u jednu posudu i kratko ugrijte, taman da se margarin otopi, a mlijeko bude mlako.
- U posudu stavite brašno, kvasac, šećer i sol. Dodajte kajmak, margarin i mlijeko.
- Zamijesite glatko, pomalo ljepljivo tijesto, ja nisam dodavala ništa brašna.
- Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 1-2 cm.
- Pogačice režite s oblicima po želji.
- Stavite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje, te ostavite na toplom.
- Pećnicu upalite na 220C i ostavite da se grije.
- Kada se je pećnica ugrijala, razmutite jedno jaje, malo ga posolite, premažite pogačice pomoću kista, pospite po njima posip po želji i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 15 minuta, odnosno dok ne porumene, nije svaka pećnica ista.
NAPOMENA
- Ovdje ćete dobiti oko 4 tepsije skroz malih pogačica, ili 2-3 tepsije ukoliko ćete raditi veće.
Preuzeto sa: Domacica.com.hr