Mlada i nadarena Sanja koja vodi gastro blog Domaćica poigrala se s našim proizvodima i osmislila ovaj ukusan i maštovit recept, koji će svatko moći lako pripremiti u svojoj kuhinji.
No bake cheesecake s borovnicama
Podlozi od keksa i kremi od sira rijetko tko može odoljeti. Cheesecake koji se ne mora peći s dodatkom ljetnog voća poput borovnica čini ovaj desert savršenim za sva vaša ljetna druženja.
SASTOJCI ZA OKO 10 VEĆIH ČAŠA
- 100 g keksi
- 1.5 žlica šećera
- 70 g maslaca
- 500 g svježeg sira
- sok 1 limuna
- 2 vanil šećera
- 4 žlice šećera u prahu
- 150 g borovnica
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
- svježe voće
- po želji listići svježe mente
PRIPREMA
- Izvažite si i pripremite sve sastojke. Složite si čaše na tacnu koja stane u frižider.
- Kekse ukoliko ne želite peći ne morate, ukoliko volite miris zapečenih keksi i maslaca, te da taj dio Cheesecakea bude malo hrskaviji tada pećnicu upalite na 180C i ostavite da se ugrije. Na veliku tepsiju od pećnice stavite masni papir i ostavite ju sa strane dok ne sameljete kekse.
- Kekse ćete najlakše samljeti tako da ih stavite u veliku vrećicu za meso i valjkom ih usitnite, jednostavno tako da normalno valjate preko vrećice. Mljevene kekse u posebnoj posudi pomiješajte sa 1.5 žlicom šećera i maslacem, dobro sve izradite rukama i poslažite na tepsiju koju ste si pripremili. Stavite kekse u pećnicu na 10-ak minuta, dok malo ne porumene. Ukoliko ih nećete peći, ostavite ih sa strane i krenite dalje s pripremom.
- Dok se keksi peku vi pripremite kremu od sira tako što ćete izmiksati svježi krem sir, sok 1 limuna, 2 vanil šećera i 4 žlice šećera u prahu. Borovnice operite i usitnite u blenderu.
- Usitnjene borovnice dodajte u kremu od sira, te još jednom sve dobro zajedno izmiksajte. Gotovu kremu u čašice možete stavljati pomoću žlice ili pomoću vrećice za ukrašavanje.
- Keksi su se sada već ispekli, možete njima početi puniti čaše. Kada završite s keksima, na njih stavite kremu od sira.
- Za kraj izmiksajte slatko vrhnje za šlag, te ga u tankom sloju stavite preko kreme od sira.
NAPOMENA
- Cheesecake možete dodatno ukrasiti sa svježim voćem i listićima svježe mente.
- Ovaj Cheesecake ne zahtjeva dugo hlađenje. Ukoliko želite možete ga jesti odmah ili ga ostaviti 1-2 sata u frižideru.
Preuzeto sa: Domacica.com.hr