Svježi polumasni sir sadrži minimalno 10% i maksimalno 25% mliječne masti u suhoj tvari sira.
Ugodnog je kiselo mliječnog okusa i mirisa, bijele boje, mekane, nježno mazive strukture bez grudica i ne otpušta sirutku.
Svježi polumasni sir je naprodavaniji svježi sir, upravo zbog svog udjela mliječne masti koji ga svrstava u zlatnu sredinu svježih sireva, čija je široka primjena u pekarstvu i gastronomiji.
Dostupan je u pakiranju od 400g, 1kg, 5 kg i 10 kg.
Prosječne hranjive vrijednosti | u 100 g |
Energija | 350 kJ/83 kcal |
Masti
-od kojih zasićene masne kiseline |
2,2 g
1,4 g |
Ugljikohidrati
-od kojih šećeri |
3,1 g
3,1 g |
Bjelančevine | 12,7 g |
Sol | 0,6 g |
Upute:
Čuvati na temperaturi od +4°C do +8°C.