EURO-MILK Stepka

Stepka

Stepka ili mlaćenica (engl. Buttermilk, njem. Buttermilch) je nusproizvod koji nastaje kod proizvodnje maslaca. Sam naziv mlaćenica dolazi od „mlaćenja“ vrhnja, odnosno maslaca.

Iako potječe od maslaca, stepka sadrži samo 1% mliječne masti, što ju čini osobito poželjnom s obzirom da se sve više ljudi bori s prekomjernom tjelesnom težinom. Stepka sadrži sve mliječne proteine (kazein i proteine sirutke), laktozu, vitamine (B skupine), mineralne tvari te visokovrijedne esencijalne mliječne kiseline. Brojne studije pokazale su da je stepka idealna u prevenciji i liječenju raka dojke i debelog crijeva, multiple skleroze te snižavanja kolesterola u krvi. Osim toga, potiče oporavak jetre nakon pretjeranog konzumiranja alkohola ili lijekova.

Stepka je vrlo osvježavajući napitak bogat proteinima, koji se konzumira ohlađen što je čini savršenom za okrepu u ljetnim mjesecima. Može se konzumirati sama, kao zamjena za jogurt ili mlijeko uz žitarice, za izradu raznih smoothija i shakeova, juha, kruha i peciva. Omiljena je među sportašima zbog niskog udjela masti i visokog udjela proteina koji pospješuje oporavak mišića nakon treninga te pridonosi povećanju mišićne mase.

Zbog kontinuiranog porasta malignih bolesti i bolesti krvožilnog sustava, svakodnevno konzumiranje stepke zasigurno bi poboljšalo zdravlje i stanje Vašeg organizma te spriječilo nastavak te crne statistike.

 

Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g
Energija 158 kJ/37 kcal
Masti

-od kojih zasićene masne kiseline

1,0 g

0,7 g

Ugljikohidrati

-od kojih šećeri

3,5 g

3,5 g

Bjelančevine 3,6 g
Sol 0,10 g

 

Upute:

Čuvati na temperaturi od +4°C do +8°C. Protresti prije upotrebe!

Nakon otvaranja, upotrijebiti u roku od 2 do 4 dana.

Najbolje konzumirati ohlađeno.

EURO-MILK Stepka