Izazvali smo najpoznatiju hrvatsku slastičarku da nam za 20. rođendan spremi slasticu sa što više EURO-MILK proizvoda.
Pogledajte kako je Petra Jelenić riješila izazov i čime nas je iznenadila!
Slastica: Bella
1 kalup 30×25 cm
Komponente:
- Tijesto s muškatnom tikvom
- Biskvit sa brašnom bučinih koštica
- Krema od milerama
- Maline
- Bijela čokolada
- Tučeno slatko vrhnje
- Svježe voće za dekoraciju
Tijesto brašnom muškatne tikve:
- 150 g maslaca-Zagrebačkog putra sobne temperature
- 6 žumanjaka
- 100 g šećera u prahu
- 200 g glatkog brašna
- 50 g brašna muškatne tikve
- 8 g praška za pecivo
- Fino ribana korica 1 limuna
- 120 g Stepke EURO-MILK
Prosijati brašno sa praškom za pecivo i brašnom muškatne tikve
Pripremiti kalup za pečenje 30×25 cm, obložiti papirom za pečenje
Staviti pećnicu zagrijavati na 180°C
Maslac, šećer i limunovu koricu pjenasto izmiksati, dodati jedan po jedan žumanjak.
Umiješati Stepku i brašno.
Sipati u pripremljeni kalup i staviti peći. Pečeno ohladiti.
Biskvit sa brašnom bučinih koštica
- 100 g maslaca-Zagrebačkog putra sobne temperature
- 200 g demerara smeđeg šećera
- 190 g glatkog brašna
- 40 g brašna bučinih koštica
- 8 g praška za pecivo
- 2 g soli
- 2 jaja
- 1 žumanjak
- 125 g Grčkog jogurta GALOS
- Fino ribana korica 2 limuna
- Srž 1 mahune vanilije
- 300 g malina (svježih ili smrznutih)
Brašno prosijati sa praškom za pecivo, solju i brašnom bučinih koštica.
Pripremiti kalup 30 x 20 cm, obložiti papirom za pečenje.
Pećnicu staviti zagrijavati na 180°C
Maslac i šećer pjenasto izmiksati, dodati vaniliju i koricu limuna. Dodati jaja i žumanjak. Naizmjence umješavati Stepku i brašno.
Smjesu sipati u kalup, poravnati, posložiti maline i staviti peći. Peče se ok0 15 minuta- probati štapićem, mora izaći suh iz smjese.
Krema od Milerama i vanilije
- 400 g Milerama EURO-MILK
- 400 g Kiselog vrhnja 20% m.m. EURO-MILK
- 800 slatkog vrhnja
- 200 g žumanjaka (cca 10 kom)
- 180 g demerara smeđeg šećera
- 35 g želatine u prahu
- Srž 2 mahune vanilije
Slatko vrhnje i želatinu pomiješati u manjem loncu i pustiti da želatina nabubri.
Mileram miksati mikserom dok s razradi i malo zgusne. Spremiti u hladnjak do uporabe.
Žumanjke pomiješati sa šećerom i pjenasto izmiksati. Dodati u slatko vrhnje sa želatinom, dodati srž i mahune , vanilije i kuhati do 83°C. Odmah maknuti sa vatre i sipati u posudu za hlađenje. Hladiti na hladnoj vodi ili ledenoj kupelji do temperature 32°-35°C, Maknuti sa hlađenja izvaditi mahune i umiješati Mileram.
U kalup staviti prvo tijesto, sipati pola kreme. Posložiti maline, malo utisnuti u kremu, poravnati. Staviti drugi biskvit, malo utisnuti. Sipati ostatak kreme, poravnati i spremiti u hladnjak da se stisne. Najbolje preko noći.
Kolač narezati na 3 trake širine 10 cm.
Svaku traku omazati tučenim slatkim vrhnje i ukrasiti dekoracijama od bijele čokolade, tučenim slatkim vrhnjem i svježim voćem.