Plemićki sir s crvenom paprikom

Dolaze nova vremena. Trendovi se mijenjaju munjevitom brzinom. Na svakom kutu čekaju nas novi moderni proizvodi. Tako je i s hranom, svi se trude izmisliti što maštovitiju kombinaciju, spojiti nespojivo, predstaviti potrošačima nove uzbudljive okuse.

U mljekari EURO-MILK se trudimo očuvati zaboravljene okuse. Čuvati tradiciju, starije vratiti u djetinjstvo i pobuditi nostalgiju za dobro poznatim okusima, mirisima, slikama. Mlade upoznati s njihovim korijenima i pokazati kakvo se bogatstvo skrivalo u kućanstvima njihovih baka i djedova.

U mljekari EURO-MILK smo oživjeli puno zaboravljenih namirnica poput sirutke, stepke i pravog domaćeg putra. Tako smo i sad udahnuli život dobro poznatom polutvrdom kuhanom siru koji se spremao na skoro svakom domaćinstvu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Da bismo ga svima predstavili kako i zaslužuje, dostojanstveno i s poštovanjem prema tradicionalnoj recepturi, nadjenuli smo mu ime „Plemićki sir“. Plemićki sir krasi grb plemićke obitelji Kuzmić, suvlasnika mljekare. Legenda kaže da se kralj Bela IV sakrio u utvrdu Kalnik bježeći pred Tatarima. Kako su Tatari danima opsjedali utvrdu, domaći narod je preko noći naginjao grane prepune plodovima šljiva i tako hranio kralja. Kad je opsada završila, kralj Bela je u znak zahvalnosti žitelje tog kraja proglasio plemenitašima, koji su dobili naziv Kalnički šljivari. Iz tog kraja potječu i druge plemićke obitelji, koje su se gostile najboljim domaćim jelima, od kojih je jedna i kuhani sir.

Jedite poput plemića!

Uživajte u Plemićkom siru koji sadrži samo tri sastojka: mlijeko, sol i ocat i crvenu tucanu ljutu papriku!

 

Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g
Energetska vrijednost 1333 KJ/321 kcal
Masti

od toga : zasićene masne kiseline

25,0 g

15,8 g

Ugljikohidrati

od toga šećeri:

2,5 g

2,5 g

Bjelančevine 21,5 g
Sol 1,5 g

 

Čuvati na temperaturi od +4°C do +8°C.