EURO-MILK sirutka

Sirutka

Na zahtjev brojnih kupaca odlučili smo oživjeti jednu zaboravljenu namirnicu koju su koristile naše bake, a za većinu je potpuno nepoznata. Radi se o sirutki, koja se jedno vrijeme koristila samo kao stočna hrana jer njezina nutritivna vrijednost nije bila poznata. Danas za sirutku znamo da predstavlja nezamjenjiv izvor proteina.

Sirutka je dragocjena tekućina. Potiče rad bubrega, jetre i žuči, ubrzava čišćenje organizma i odbacivanje nakupljenih toksina u organizmu.

Idealna je za sve dobne skupine, tako najmlađima osigurava visokovrijedne proteine neophodne za pravilan rast i razvoj, dok osobama starije životne dobi zbog lake probavljivosti i iskoristivosti služi u zadovoljavanju nutritivnih potreba.

Proteini sirutke su posebno vrijedni i u prehrani sportaša, bilo da se koriste za povećanje mišićne mase ili za oporavak mišića nakon treninga.

Idealna je za konzumiranje u ljetnim mjesecima kao hladan osvježavajući napitak, kojim nećete samo zadovoljiti žeđ već i opskrbiti tijelo potrebnim vitaminima i proteinima.

 

Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g
Energija 104 kJ/26 kcal
Masti

-od kojih zasićene masne kiseline

0,1 g

0,07 g

Ugljikohidrati

-od kojih šećeri

5,1 g

5,1 g

Bjelančevine 0,8 g
Sol 0,1 g

Upute:

Čuvati na temperaturi od od +4°C do +8°C.

Najbolje konzumirati ohlađeno.

EURO-MILK sirutka