sir Dragec

Sir Dragec

Priča o siru Dragec

Mnoge regije diljem Europe su prepoznatljive po svojim autohtonim sirevima.
Tako se stoljećima u sjeverozapadnoj Hrvatskoj izrađuju sirevi koji ostavljaju bez daha došljake iz drugih krajeva svijeta svojom posebnošću i kvalitetom.

Poštujući tradiciju, podneblje, način izrade, okus, miris i izgled sira, mljekara EURO-MILK od 2004.godine proizvodi sireve DRAGEC po izvornim receptima, ali u kontroliranim uvjetima po EU standardima. Sirevima smo nadjenuli ime DRAGEC jer je to često muško ime na ovim prostorima, koje roditelji daju svojim sinovima želeći im da su dobri i dragi ljudi.

Svaki komad sira DRAGEC se radi rukom od pasteriziranog kravljeg mlijeka, te mu se poklanja posebna pažnja. U ponudi je pet vrsta sira: sir Dragec dimljeni, sir Dragec sušeni, sir Dragec s crvenom paprikom, sir Dragec sa češnjakom i sir Dragec sa zelenim paprom.

Objedinjujući ime sira s izvornim i tradicijskim izgledom i okusom, sirevi DRAGEC su danas poznati i traženi diljem Hrvatske kao rijedak način prepoznavanja stoljetne tradicije uživanja u delicijama, a čine i neizostavnu gastronomsku ponudu hrvatskih restorana i hotela.

Sir DRAGEC je traženi hrvatski suvenir za posjetitelje iz cijelog svijeta, a kao poklon naših iseljenika našao je svoje mjesto na stolovima stanovnika mnogih zemalja. Uspjeh u proizvodnji sireva DRAGEC potvrđuje se sve većom potražnjom te brojnim visokim nagradama u Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama, od kojih bismo istaknuli osvojene zlatne medalje na Poljoprivrednom sajmu u Gornjoj Radgoni i Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

U izravnom kontaktu moguća je narudžba i pakiranje narezanih sireva za veće gastro manifestacije i svečanosti.
Upute:
Čuvati na temperaturi od +4°C do +8°C
Preporučljivo je sir prije konzumiranja držati jedan sat na sobnoj temperaturi, kako bi se kod konzumiranja osjetila sva punoća njegovog okusa.

IME MI JE DRAGEC
TO ZNA SVAKO DIJETE
POLUTVRDI MASNI SIR
ŠAMPION KVALITETE

HRANJIV SAM I VRLO ZDRAV
A UKUSAN JAKO
MENE VOLI SVI ODRASLI
A I DIJETE SVAKO

PETERO NAS IMA BRAĆE
ŽIVIMO U SREĆI
I SVAKI ĆE O SEBI
PAR RIJEČI VAM REĆI

BELOSLAVEC NAM JE SELO
EURO-MILK DOM
I ODATLE KREĆEMO
KA TANJURU TVOM

Željko Pavičić

sir Dragec dimljeni

Dragec dimljeni

sir Dragec sa zelenim paprom

Dragec sa zelenim paprom

sir Dragec s češnjakom

Dragec s češnjakom

sir Dragec sušeni s crvenom paprikom

Dragec s crvenom paprikom

sir Dragec sušeni

Dragec sušeni

Sir Dragec