Mnoge regije diljem Europe su prepoznatljive po svojim autohtonim sirevima.
Tako se stoljećima u sjeverozapadnoj Hrvatskoj izrađuju sirevi koji ostavljaju bez daha došljake iz drugih krajeva svijeta svojom posebnošću i kvalitetom.
Poštujući tradiciju, podneblje, način izrade, okus, miris i izgled sira, mljekara EURO-MILK od 2004.godine proizvodi sireve DRAGEC po izvornim receptima, ali u kontroliranim uvjetima po EU standardima. Sirevima smo nadjenuli ime DRAGEC jer je to često muško ime na ovim prostorima, koje roditelji daju svojim sinovima želeći im da su dobri i dragi ljudi.
Svaki komad sira DRAGEC se radi rukom od pasteriziranog kravljeg mlijeka, te mu se poklanja posebna pažnja. U ponudi je pet vrsta sira: sir Dragec dimljeni, sir Dragec sušeni, sir Dragec s crvenom paprikom, sir Dragec sa češnjakom i sir Dragec sa zelenim paprom.
Objedinjujući ime sira s izvornim i tradicijskim izgledom i okusom, sirevi DRAGEC su danas poznati i traženi diljem Hrvatske kao rijedak način prepoznavanja stoljetne tradicije uživanja u delicijama, a čine i neizostavnu gastronomsku ponudu hrvatskih restorana i hotela.
Sir DRAGEC je traženi hrvatski suvenir za posjetitelje iz cijelog svijeta, a kao poklon naših iseljenika našao je svoje mjesto na stolovima stanovnika mnogih zemalja. Uspjeh u proizvodnji sireva DRAGEC potvrđuje se sve većom potražnjom te brojnim visokim nagradama u Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama, od kojih bismo istaknuli osvojene zlatne medalje na Poljoprivrednom sajmu u Gornjoj Radgoni i Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.
U izravnom kontaktu moguća je narudžba i pakiranje narezanih sireva za veće gastro manifestacije i svečanosti.
Upute:
Čuvati na temperaturi od +4°C do +8°C
Preporučljivo je sir prije konzumiranja držati jedan sat na sobnoj temperaturi, kako bi se kod konzumiranja osjetila sva punoća njegovog okusa.