PLEMICKI SIR

Plemićki sir

Dolaze nova vremena. Trendovi se mijenjaju munjevitom brzinom. Na svakom kutu čekaju nas novi moderni proizvodi. Tako je i s hranom, svi se trude izmisliti što maštovitiju kombinaciju, spojiti nespojivo, predstaviti potrošačima nove uzbudljive okuse.

Mi se trudimo očuvati zaboravljene okuse. Čuvati tradiciju, starije vratiti u djetinjstvo i pobuditi nostalgiju za dobro poznatim okusima, mirisima, slikama. Mlade upoznati s njihovim korijenima i pokazati kakvo se bogatstvo skrivalo u kućanstvima njihovih baka i djedova.

Oživjeli smo puno zaboravljenih namirnica poput sirutke, stepke i pravog domaćeg putra. Tako smo i sad udahnuli život dobro poznatom polutvrdom kuhanom dimljenom siru koji se spremao na skoro svakom domaćinstvu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Da bismo ga svima predstavili kako i zaslužuje, dostojanstveno i s poštovanjem prema tradicionalnoj recepturi, nadjenuli smo mu ime „Plemićki sir“. Na našim prostorima su živjele brojne plemićke obitelji, koje su se gostile najboljim domaćim jelima, od kojih je jedna i kuhani sir.

Jedite poput plemića! Kušajte Plemićki sir!

 

Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g
Energetska vrijednost 1333 KJ/321 kcal
Masti

od toga : zasićene masne kiseline

25,0 g

15,8 g

Ugljikohidrati

od toga šećeri:

2,5 g

2,5 g

Bjelančevine 21,5 g
Sol 1,5 g

 

Čuvati na temperaturi od +4°C do +8°C.