VATRENI SIR ZA VATRENE

Vatreni sir ima crvena i bijela polja poput hrvatske šahovnice, dok su bijela polja lagana, crvena su prava žestoka s dodatkom crvene tucane ljute paprike, a najvažnije da je vatreni sir izrađen od hrvatskog mlijeka.

Mljekara EURO-MILK

18 godina mljekare EURO-MILK

Proslavili smo 18.rođendan!
Mljekara EURO-MILK počela je s radom 13.11.1998. (na sretan petak 13.) Krenuli smo s preradom 500 litara svježeg mlijeka, a prvi proizvod nam je bio punomasni svježi sir.

Sir Dragec-sajam

KUPUJMO HRVATSKO

Sudjelovali smo na akciji „Kupujmo hrvatsko“ na trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, koja se održala 29. i 30.rujna.

Naše tri godine u EU

Posao nam je prerađivati mlijeko i proizvoditi sireve i druge mliječne proizvode i do prije tri godine smo rasli, zapošljavali nove radnike, investirali, razvijali nove proizvode, jednom riječju uspješno poslovali. Tada je stigla „dama EU“ koju u karikaturama često prikazuju kao debelu kraljicu u plavoj haljini s krunom od 12 zvjezdica, a za hrvatske poljoprivrednike je ispala ružna vještica na metli.

EUROMILK - PLEMICKI SIR - SAMPION

11. Dani hrvatskih sireva – Plemićki sir Šampion

Apsolutni pobjednik izložbe bila je mljekara EURO-MILK iz Beloslavca, čiji je „Plemićki sir“ proglašen ovogodišnjim Šampionom, dok je za sir Dragec dimljeni i Tekući jogurt osvojila zlatne medalje.

EUROMILK - Plemicki sir

PLEMIĆKI SIR

Oživjeli smo puno zaboravljenih namirnica poput sirutke, stepke i pravog domaćeg putra. Tako smo i sad udahnuli život dobro poznatom polutvrdom kuhanom dimljenom siru koji se spremao na skoro svakom domaćinstvu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

10. dani hrvatskih sireva

10. Dani hrvatskih sireva

Hrvatski proizvod je onaj koji se radi od mlijeka hrvatskih krava, koje hrani hrvatski seljak, a hranu proizvodi na hrvatskoj zemlji.

EURO-MILK Stepka

STEPKA

Stepka ili mlaćenica (engl. Buttermilk, njem. Buttermilch) je nusproizvod koji nastaje kod proizvodnje maslaca. Sam naziv mlaćenica dolazi od „mlaćenja“ vrhnja, odnosno maslaca.

Hrvatska zastava

Pomozimo Hrvatskoj

Zašto je važno kupovati domaće/hrvatske proizvode?
Kroz 23 točke prikazali smo sudionike u lancu proizvodnje EURO-MILK proizvoda od A do Ž.